Seveda v prenesenem pomenu. Skuto sem nadomestila s tofujem in rezultat je bil res fenomenalen.
Ker nisem fanatik na listnato, tudi ne na krhko testo, se obračam rajši k kvašenemu vlečenemu testu.
Kako to sploh izgleda, kaj?
Kot prvo- nič olja!
Kot drugo- tole je navadno kvašeno testo kot npr. za kruh.
Recept bo bolj kot ne iz glave napisan. Prvič sem delala z merami kot je lonček, v drugo sem vse skupaj zmerila.
Za manjši, a kar konkretno(tanek) razvajlan zavitek potrebujemo naslednje:
(2 osebi- 4 kosi)
120g polnovredne pirine moke
raztopljen kvas v pol deci vode
še dodatne cca pol deci vode
žlico Baobaba
žlico kokosove moke
Moko presejemo, dodamo vse sestavine, in vgnetemo v voljno testo.
Pustimo vzhajati. Sama pustim kar kakšni dve uri.
Preden razvaljam, naredim tofujevo filo:
100g tofuja
2 žlici kokosovega sladkorja(lahko tudi drugega, npr. mascavo)
rum
cimet, vanilija, limonina lupinica
sok pomaranče ali rastlinski napitek
Zmiksam s paličnim mešalnikom. Rastlinski napitek ali sok pomaranče postopoma vlivam do tiste gostote, ki je primerna za mazanje.
Pult posujem z moko, razvaljam testo v pravokotnik.
Namažem z tofujevo filo, posujem s poljubnim sadjem, zavijem, premažem s sojino smetano in spečem.
Super blog, super objave, super recepti :)
OdgovoriIzbrišiSamo tako naprej, ker te je full luštno brat!
Lp, Katja
Tole sem pa danes naredila in je odlično! Še brat, ki ne mara tofuja, je pohvalil zavitek. :D
OdgovoriIzbrišiSuper, Mateja, sem res, res, res vesela, da tudi nekdo, ki viha nos nad tofujem, presenečeno ugotovi, da zna biti slasten !!! Najlepša hvala za feedback!
OdgovoriIzbrišiLp