Violet, moja naj barva. Taka čarobna, magična, skrivnostna, globoka, duhovno naravnana. In zatorej ni nič čudnega, da tako zelo obožujem borovnice. Poleti jih pridno nabiram na Pokljuki, zamrznem in uživam v njih še vso zimo.
Poleg tega da najdejo pot v smutije, mafinčke, se jih poslužujem tudi malo drugače.
Tokrat so padle v kremo.
Ampak pojdimo lepo počasi.
Najprej sem skuhala proso z dodano datljevo pasto, zmiksanim jabolkom, (kombu algo). Kašo sem kuhala, cca 20 minut. Kuhano kašo sem nadevala v dva srčkasta pekača. Z žlico sem fino potolkla in pustla shladiti.
Nato sem zmiksala svilnati tofu, dodala borovnice, eno sladko jabolko, rastlinsko želatino-agar in kuhala nekje pet minut- po malo naj stalno vre. Kremo sem takoj prelila po kaši in pustila dokler zadevšna ni želirala.
Če nimate svilnatega tofuja, brez skrbi. Dodate lahko običajnega ali pa v kozico z nezmiksanimi borovnicami vlijete sojin napitek, po možnosti Provamelov z dodanim kalcijem, malce več agarja in je to to. Rezultat bo isti.
Poleg tega da najdejo pot v smutije, mafinčke, se jih poslužujem tudi malo drugače.
Tokrat so padle v kremo.
Ampak pojdimo lepo počasi.
Najprej sem skuhala proso z dodano datljevo pasto, zmiksanim jabolkom, (kombu algo). Kašo sem kuhala, cca 20 minut. Kuhano kašo sem nadevala v dva srčkasta pekača. Z žlico sem fino potolkla in pustla shladiti.
Nato sem zmiksala svilnati tofu, dodala borovnice, eno sladko jabolko, rastlinsko želatino-agar in kuhala nekje pet minut- po malo naj stalno vre. Kremo sem takoj prelila po kaši in pustila dokler zadevšna ni želirala.
Ni komentarjev:
Objavite komentar