petek, 7. januar 2011

Ko na vrata trka paket presnih dobrot


To, da sem privrženka presni prehrani, mislim, da ni nekaj pretirano novega. Čim večji delež zasede v vsakodnevni prehrani, tem boljše je.
Vendar pa, priznam, pozimi mi odgovarja bolj kuhana hrana, ko pa se zima vse bolj umika pomladi, takrat pa tudi delež presne prehrane kar poskoči.
Kljub tem hladnim mesecem, je moj obvezni zajtrk zeleni smoothie. Pot tja najdejo banana, temna zelenolistnata zelenjava, cimet, vanilija, kivi ali jabolko ali mandarina, spirulina in seveda voda, včasih tudi kakav v prahu. Prav tako je moja popoldanska malica izključno presna, vendar bolj ko se bliža večer, bolj mi takšna hrana na trebušček ne paše. Zato se tudi ne silim v nekaj, za kar telo očitno še ni pripravljeno sprejeti.

V bolj zaposlenih dnevih, ko nimam možnosti skuhati kosila doma, mi zatorej presna hrana izredno ustreza. Je priročna, hitro energijsko učinkovita, hranljiva. Takrat posežem tudi po energijskih Lifefood čeških ploščicah
http://www.lifefood.eu/en/katalog/organic-lifefood-raw-chocolate.html
Sploh njihovega kakava v prahu ne morem prehvaliti! Njihove izdelke je možno naročiti preko spleta, lahko pa se po njih odpravite v BTC v Čar arome  http://www.cararome.com/, nekaj dobite tudi v Kalčku http://www.kalcek.com/presna-hrana.html, in Jablani http://www.jablana.net/ in v drugih zdravih trgovinicah.
Če ste iz Gorenjske, pobrskajte po trgovinici Vita Centra Naklo, zdravih trgovinicah na Jesenicah, Bledu, v Radovljici in še bi se našlo.

Vendar pa so bili prvi, od katerih sem kupila svojo prvo a ne zadnjo presno čokolado PlanetBio http://www.planetbio.si/ . Njihove izdelke je moč dobiti tudi v naslednjih trgovinah http://www.planetbio.si/planetbio-trgovine

Tokrat pa sem se tudi sama odločila, da naročim njihove čudovite izdelke še preko spleta. Do sedaj sem izdelke kupovala v omenjenih trgovinah, sploh njihova krema za obraz mi je v izredno hvaležnost! In tako sem naletela tudi na njihove presne krekerje. Poskusila sem vse tri. Torej s kokosom, rdečo peso in korenčkom ter tretje s črnimi olivami. No, zadnji so mi bili preslani, zato jih v naročilo nisem vključila. Sta pa zato toliko bolj navdušila prva dva. Yum, yum! In ker so bili ravno v akciji, sem jih naročila malce več hehe



Ob tem sem se odločila še za njihovo osveženo ponudbo presnih oreščkov. Naročila sem kakopak indijske, mandljev namreč ne prebavljam najbolje, lešniki so v moji prehrani vsakodnevno, suhega sadja pa tako jem bolj malo oz. sem s svojim dobaviteljem svežih medjool datljov več kot zadovoljna. Namreč izredno me zanima, če so presni indijski oreščki res toliko bolj drugačni po okusu od tistih trgovinskih. Če so, bom poročala kdaj drugič, saj imam trenutno odprt zob, ki je ravno pred eno slabo uro dobil novo zdravilo direktno v točko obolenja.



Ob tem pa sem se tudi navdušila nad Opičjim kruhovcem, ki je nafilan z vlakninami in deluje probiotično. Saj ne da bi rabila probiotike, vendar čutim, da si moram svojo floro malce obnoviti, sploh po vseh teh injekcijah zdravila, ki ga dobivam v zadnjih mesecih, in katera terapija bo trajala še najmanj dva meseca. Verjamem, da farmacevski preparati izredno oslabijo telo kot celoto, čeprav v deločenem obdobju lajšajo in zdravijo simptome. Zato sem se toliko bolj trdno odločila, da dnevno uvedem še en smuti več, ki bo obogaten s tem presnim antioksidantom, ki je tudi brez glutena, za kar mi bo tudi telo hvaležno, saj mi brezglutenska hrana izredno ustreza.



Predvsem pa mi je všeč PlanetBio zaradi politike poslovanja. Poznam jih vse od njihovega začetka in postajajo vse boljši. So hitri, učinkoviti, prijazni. In kot darilce so mi priložili še zdrobljena kakavova zrna. In, ja, take podpiram!



Naslednje naročilo pa je že v razvoju. V Sloveniji končno dobiva na poudarku zdrava presna hrana. In ponudnikov je že kar nekaj. Tudi Super Hrana http://www.super-hrana.si/ je ena izmed njih! Za njo pa stoji ena res super punca, ki mi iz dneva v dan podaja zanimive informacije tako o hrani kot o življenju kot celoti, ob vsem tem pa ni vrag da vam bo, če imate vprašanja, z veseljem pomagala! V ponudbi ima res raznolikost brez primerjave. Predvsem pa so mi všeč cene. Kaj čem, sem pristna Gorenjka!

Za konec pa ne smem pozabiti tudi na  http://www.barbarella.si/ Če se zanimate za presno kulinariko, potem je to pravi naslov. Organizirani so tečaji priprave presnih dobrot, ki vam dajo direktni vpogled v pripravo malce drugačne kulinarike. Priporočam!

1 komentar:

  1. Če bi svoje odlične objave želeli deliti tudi z več kot 11.000 registriranimi uporabniki, 8000 FB prijatelji in 9700 prejemniki e-novic zelenega omrežja www.l-n.si neprofitnega projekta Lifestyle natural, nas obiščite in se registrirajte!
    LP
    Tjaša Jazbinšek, uredništvo LN
    tjasa@lifestylenatural.si

    OdgovoriIzbriši