ponedeljek, 4. oktober 2010

Veganstvo onstran meje

Natančneje v Avstriji. Interspar, Celovec.

Fenomenalna izbira bio sadja in zelenjave. Toliko na kupu vsega, da komaj dohajaš. Banane, limone, kiviji, grozdje, jabolka, dve stalaži hokkaido buč pa muškatnih pa enih takih metrskih podolgovatih, pa melancani in bučke, čebula, česen...

Cene ugodne. Kilogram bio banan 1.99; melancan pakiran po 1.5; buče po 1.79...

Nato pa sledi na kupe zamrznjene bio zelenjave. Kar se ti dopade. Pa zamrznjeni tofu-sejtan cmočki. Nato pa zagledaš ob jogurtih bio Joya sojin jogurt. Pogledam na etiketo in glej ga zlomka- sestavine navedene tudi v slovenščini, a tega izdelka pri nas ni mogoče dobiti. Nato mi pogled uide na paleto že pripravljenih veganskih jedi, ki jih je potrebno le pogreti- od lazanje, ''čevapčičev in pleskavic'' do paniranih tofujevih ''perutničk'', medaljončkev pa tofuja z okusom žara. Ob teh se sramežljivo razkrivajo številni namazi, bio kvas, bio vlečeno in listnato testo.

Zaidem še na drugi konec trgovine- nešteto pirinih piškotov, čokolad, veganskih sladkih namazov, številni novi napitki, pa lahka sojina smetana, pa pirin zdrob pa polnozrnat kuskus pa olja in še in še.

Kar me pa najbolj preseneti je pa neverjetna ponudba bio kruha. Kornspitzi, bombetke, štruce pa 500gramski polnozrnat kruh. Ob njih pa nešteto ostalih nebio kruhovskih izdelkov- pirini, rženi ipd.
















1 komentar:

  1. Ta čokoladno-sojin prigizek sem med delom opazila v našem Šparu.

    OdgovoriIzbriši