petek, 20. maj 2011

Napolitankasto

Po.iz-kusila sem jih kar nekaj. Na žalost v današnji spekter ne padejo Podravkine z okusom limone, a zato niso nič manj okusne in slastne.

Vse omenjene razen enih-tistih iz Kalčka, so dietne. Kaj to pomeni? Namesto sladkorja jim je dodana fruktoza. Nisem ravno ljubitelj fruktoze, saj je močno predelano sladilo, a dejstvo je pač tako, da le stežka dobiš veganske napolitanke, ki bi bile hkrati priročno pakirane v manjših paketkih. Edino kar se dobi so mini Mannerjeve, a jih nikoli ne kupim, ker se bojim, da bom pohrustala celo (200g?) vrečko na enkrat, ups.

Kaj čem, napolitanke so bile del moje prehrane že vse od otroštva. Tiste zgoraj omenjene-Podravkine- sem enostavno oboževala. Nona je bila vedno založena z njimi in morda je čas, da jo spomnim na najin že pozabljen ritual. Namreč že kot malo deklico me je naučila njeno najljubšo igro s kartami in medtem ko sva vrgle rundo ali dve, sva se sladkali z napolitankami.

Če zanemarimo dejstvo, da vse napolitanke vedno vsebujejo belo pšenično moko, marsikatere tudi hidrogenirane maščobe in so polne belega sladkorja, potem si jih lahko privoščimo sem ter tja :)

Najprej se bomo zaustavili pri Mannerjevih. Tale napolitanka pride v priročnem pakiranju, 29 g, v Mullerju sem zanjo plačala skoraj 60 centov.







Bila je tako slastna, da sem oznanila z njo afero ;) Namreč v Lidlu sem našla prav tako slastno, a cenovno bolj ugodno varianto. Paket štirih priročno pakiranih napolitank za 1.50 evrčka.




V DM-u pa sem se že pred časom napokala s telimi brezglutenskimi vragci, ki so bili slučajno znižani. Na žalost jih te dni v njihovih prodajalnah ni več moč zaslediti.




In še zadnje- Kalčkove veganske napolitanke. Bile so, no, ja, po okusu tako-tako. Če bi bile limonine, bi bile verjetno moje najljubše.





Toliko iz sveta napolitank. Če odkrijete, kje kakšne veganske, sporočite s komentarjem. Hvala! :)

1 komentar:

  1. Veganske so (ali pa so bile) tudi nekatere Medexove napolitanke, tako nage, kot oblite - jaz sem kupovala tiste, ki pridejo v tavelikih vrečah :D pa sem se jih hitro prenajedla. Mislim, da so tudi Kraševe lešnikove veganske, ampak ne bom trdila. Pa, kot si že omenila, klasične Mannerjeve. Spomnim pa se, da sem se dostikrat jezila, ker od manjših pakiranj ponavadi ni bilo nič veganskega :/ Leclerc bi znal kaj pametnega imet, bom pogledala v torek, ko bom na tistem koncu.

    OdgovoriIzbriši