sobota, 12. marec 2011

Jagodna resničnost

Čeprav ni še sezona jagod, jih je v marketih na tone. Kot takšne industrijske niso ravno idilična hrana, ampak se dopadejo. Malo sem se že naveličala jabolk, pa citrusov in banan. Predvsem pa sem mahnena na jagodičevje. Še najraje imam maline.
Za popestritev jedilnika so prišle še kako prav. In kaj se je pripravljalo?

Jagode v bananini kremi:


Sila preprosto narejeno.
Jagode najprej pošpricam z Oprah sprejem, ki vsebuje deci alkoholnega kisa, deci vode, sodo in ekstrakt grenivkinih pešk. Pustim kakšnih 10 minut in umijem pod tekočo vodo. Narežem jagode. Zmiksam banano ali dve. Nato pa izmenjajoče polagam v kozarec jagode in kremo. Posujem s presnim kakavom in uživancija se začne!


Jagodni sok


Umite jagode zmiksam s poljubno količino vode do želene gostote. In to je to!
Na tak način sila preprosto tudi pripravimo otroke ali druge, ki so navajeni pitja sladkih pijač, da se jim preprosto odrečejo. Postopoma zmanjšujemo delež zmiksanih jagod in povečujemo delež vode, ter se tako postopoma privajamo na vodo kot edino tekočino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar