torek, 8. marec 2011

Pustni krof(k)i



Za presne krofke potrebujete smešno malo časa in le svoje najljubše sestavine. Zmeljete oreščke ali semena po lastnem okusu v moko. Dodate nekaj datljov, ki ste jih zmiskali skupaj z vodo v pasto Ali pa še bolje uporabite fajn zrelo štečkano banano. Obogatite z začimbami po okusu(vanilija, klinčki, cimet, kardamom, muškatni orešček, liminina lupinica,...) Oblikujete krofke. Jih postavite v hladilnik.

Pripravite čokoladno glazuro. Vzamete nekaj kokosovega masla, ga nežno raztopite v vodni kopeli. Nato pa maščobi dodate presni kakav, sladilo po želji (presni agavin nektar, lucumo, ipd.) zmešate in pustite toliko časa, da se kokosovo maslo začne malce trditi, a le toliko, da j še vedno mazavo. Namreč, če bo vse skupaj pretekoče, se bo preliv vpil v krofke, namesto, da bi ostal na površju.
Krofke pred postrežbo nekaj časa, kakšno uro, pustite v hladilniku. Še bolje čez noč, če želite, da se vonjave in okusi med seboj dodobra prepojijo. 

Namig: za še boljši okus glazure, uporabite kakavovo maslo.

1 komentar: