sobota, 19. marec 2011

Regrat(ova Čežana)

ali lahko bi mu tidi rekli prva spomladanska solata. Takšna kot jo je ustvarila narava. Vsako leto na planu brez izjem.
Regrat je zame super hrana. Nabran na travniku, ki ni videl gnojil, in v okolici, kjer avtomobilov pač ni, je bogat s klorofilom pa železom pa kalcijem pa vitamnčki kot sta A in C. Okoliško, sezonsko, preprosto.

Regrat se pripravi v solati, a ker je malo grenkega priokusa, mu mnogi dodajo jajce pa kuhan krompir pa, bog si ga vedi zakaj,kakšno meso v obliki slanine, pa poliv iz smetane in še bi se našlo.

No, obstajajo pa tudi načini, kako zakriti nezaželen okus brez da bi res super regratu odvzeli oz. izničili njegovo zdravilno moč.
Enostavno ga vržite v smoothie. Za začetnike bo dovolj pest regrata, banana, dva deci vode in miks naj se začne.
Lahko pa tudi pripravimo posladek na žlico ali Regratovo čežano. Potrebujemo sladek jabuk, zopet pest ali malo več regrata, zmiksamo v gosto tekočino. predenemo v šlačke in to je to.


NAMIG:
Za boljši okus, smoothie pustite stati par minut, da se naveže okusa banane.
Predvsem pa vedno dodajajte vanilijo v prahu in cimet. In nikar ne skoparite. Res občutna razlika!

1 komentar:

  1. Zdaj mi je pa žal, da nisem vzela vrečke regrata od mame, ki ga je nabrala res ful :/ ful dobre ideje, bom čim prej poskusila!

    OdgovoriIzbriši