sreda, 16. marec 2011

Kosilce, kosilca


Zelje s paradižnikom in šitakami (zgoraj)
Zelje narežeš na poljubne trakove. Za nekaj časa namočiš posušene paradižnike, nato jih zrežeš na poljubne koščke, dodaš narezane šitake, in poliješ z nekaj tamari omake. Pustiš malce marinirati, nato pa si postrežeš s kosilcem. 


Ajdin krispi
Ajdo namočiš za pol ure. Odcediš in posušiš na soncu (cca nekaj ur oz. toliko, da postane malce hrustljava).
Zmiksaš polovico avokada z zrelo banano.
 Dodaš lešnikovo-čokoladno pulpo, ki je ostanek lešnikovega mleka(če nimaš, izpustiš)
Dodaš nekaj goji jagod.
Posuješ z ajdovimi krispiji.


Lešnikov napitek
Zelo preprost recept.
Skodelica lešnikov.
Lešnike namočimo čez noč, odcedimo, speremo pod tekočo vodo.
Jih vržemo v blender, dodamo 2-3 skodelice vode.
Sladimo po želji: datlji, yacon sirup, lucuma,...
Dodamo vanilijo, cimet,..
Zmiksamo.
Precedimo-lahko skozi zelo gosto cedilo ali pa vzamemo velik robec - saj veste tisti bombažni in se potrpežljivo lotimo ožemanja..

Medjool datlji

Ni komentarjev:

Objavite komentar