Čeprav se mi včasih zdi, da ga poznajo že prav vsi, še vedno nekateri sprašujejo po zdravi alternativi sladoledu. Seveda lahko posežete po manj kaloričnih riževih ali sojinih, a če želite sebi in sploh svojim malčkom najboljše, potem je sladoled iz banane edini pravi odgovor.
Kaj boljšega kot popolni sladoled iz celih, nepredelanih sestavin? Gre za sadje, in samo sadje. Ne dodajamo nobenega sladkorja ali sladil ampak le zelo zrele banane, ki so že kar solidno zaznamovane s pikcami in rumenim olupkom.
Takšne banane olupimo, narežemo na kolobarčke in zamrznemo v plastične lončke, ki jih pokrijemo s pokrovčkom ali pa delom plastične vrečke za zamrzovanje.
Najboljše kar je, je to, da so lahko v zamrzovalniku tudi teden do dva. Ko jih potrebujemo, vzamemo lonček iz zamrzovalnika, pustimo na sobni temperaturi kakšnih pet minut nato pa zmiksamo s paličnim mešalnikom. Lahko imamo zgolj bananih sladoled, lahko pa dodamo še drugo zamrznjeno sadje ali pa malo svežega sadja medtem ko miksamo.
Tako lahko ustvarimo jagodni, češnjev, borovničev sladoled, če pa dodamo (presni) kakav pa dobimo še čokoladnega.
Za preliv pa zmiksamo sveže sadje npr. borovnice in polijemo po sladoledu.
Za eno porcijo zadostuje ena velika zamrznjena banana ali dve manjši.
banani na sliki sta primerni zrelosti:
Takšne banane olupimo, narežemo na kolobarčke in zamrznemo v plastične lončke, ki jih pokrijemo s pokrovčkom ali pa delom plastične vrečke za zamrzovanje.
Najboljše kar je, je to, da so lahko v zamrzovalniku tudi teden do dva. Ko jih potrebujemo, vzamemo lonček iz zamrzovalnika, pustimo na sobni temperaturi kakšnih pet minut nato pa zmiksamo s paličnim mešalnikom. Lahko imamo zgolj bananih sladoled, lahko pa dodamo še drugo zamrznjeno sadje ali pa malo svežega sadja medtem ko miksamo.
Tako lahko ustvarimo jagodni, češnjev, borovničev sladoled, če pa dodamo (presni) kakav pa dobimo še čokoladnega.
Za preliv pa zmiksamo sveže sadje npr. borovnice in polijemo po sladoledu.
Za eno porcijo zadostuje ena velika zamrznjena banana ali dve manjši.
Ni komentarjev:
Objavite komentar