Prišla sem domov, seveda vse skupaj foto dokumentirala in začela deliti na tri dele. Medtem ko je moj desetletni maček, tako kot vedno, vihal nos nad mamino pečeno kračo, se je za trenutek ustavil pri meni. Že od nekdaj obožuje kokosovo mast in jo dobi skoraj vsak dan, obožuje tudi kruh, a tokrat me skoraj vrže iz enega konca kuhinje na drugega, ko je zamjavkal tako proseče. Mislim si, ok, mu bom dala košček za povohati, itak bo obrnil svoj repek in odkorakal. A glej ga zlomka, dobesedno je snedel tist košček, da je po nesreči še zagrizel v moj prst. In tako je pojedel kar nekaj koščkev. Mami je seveda presenečeno gledala, in obe sva seveda začudeno gledali najinega navihančka, kako je obrnil hrbet mesu in se odločil, da bo raje snedel nekaj bolj netipičnega.
Ampak dobra novica za vse take, ki želite hranljiv in hiter obrok na mizo v najkrajšem možnem času, kar je vedno moja prioriteta.
Za dve osebi:
1/3 zavitka Redwoodovega mletega ne-mesa
200 gramov kuhane rdeče pese
3 veliki paradižniki
česen
začimbe
kvasni kosmiči
Najprej s paličnim mešalnikom zmiksamo peso in paradižnike. Mešanico predenemo v lonec. Prižgemo, in kuhamo nekaj časa pokrito, da se vonji med seboj navzamejo. Dodamo začimbe po lastnem okusu, nasesekljan česen. Premešamo, pokrijemo. Ko se nam zdi konsistenca primerna, zamešamo mesni nadomestek. Premešamo, odstavimo, če testenine še niso kuhane. Tik preden testenine odcedimo, primešamo omaki še kvasne kosmiče, ki čudovito uravnovesijo kislino paradižnika in sladkobo pese. Zamešamo testenine z omako in postrežemo.
Mene pa kar nekako ne mikajo tile nadomestki mesa in tune, sem pa zelo zadovoljna z Redwoodovim sirom. Zadnje čase velikokrat zasledim kvasen kosmiče. Katere uporabljaš ti?
OdgovoriIzbrišiSe strinjam z Zulejko, imam rajši domače "nadomestke" - nič kupljenega ne preseže mojega sejtana, ki ga naredim po svojem okusu. Njihov sir pa je res božanski!
OdgovoriIzbrišiSicer pa hvala za idejo o pesi, zelo rada bi jo vključila v jedilnik, pa sem bila do sedaj čisto brez idej. Nekaj podobnega bom sigurno poskusila!
Zulejka, za popestitev jedilnika so izredno dobri ti nadomestki. Kot veganka se včasih že naveličam vsakdanjega kosila: kuhano žito in zelenjavna priloga. Mi je pa izredno všeč tudi njihov jogurt. Presenetljivo dober, medtem ko nad sadnimi nisem navdušena.
OdgovoriIzbrišiKupujem pa že vsa leta Ritterjeve kvasne kosmiče. So kar dragi, a zdržijo dolgo. Zadnje sem imela toliko časa, da so bili že kar solidno preko roba uporabe, a še vedno dobri, le vonj so izgubili :)
Kupujem jih pa zato, ker dajo dobro imitacijo parmezana, predvsem pa naredijo omakice take prijetno pocaste in okusne. Ob vsem tem pa imajo naravno dodan vitamin b1 in veliko vlaknin ter naravno prisotnega natrija.
Vasantika, saj sama tudi ne bi kupila, če ne bi bili ceneje. A Redwoodove izdelke sem se odločila poizkusiti vse, ker le tako potem res lahko podam solidno mnenje. Pride prav, ko me kdo povpraša za mnenje.
OdgovoriIzbrišiUf, sejtana pa še nisem delala sama. Ga pa bom enkrat. Ampak ne vem, pojem toliko malo teh zadev, da jih, ko se mi jih zalušta, rajši kupim. Sploh sejtana ne jem, ker ne vidim njegovega pomena v moji kuhinji. V potrebe po magičnih beljakovinah pa ne verjamem. Telo se z njimi samo oskrbi, če mu daš pravo gorivo.
Full dobr! Nimam nič proti mesnim nadomestkom ali pa sirnim nadomestkom, kar je eno in isto. Lari, fari, kot da so največji strup jih nekateri prikazujejo. Niso pa prav nič slabši ali boljši kot pa karkoli kar se poje kjerkoli zunaj.
OdgovoriIzbrišiSkuham ob takoj ko bo možno!
Jana