sreda, 22. junij 2011

TofuBurger

Kdo bi ga? Bolj zdravo, manj kalorično, a bolj nasitljivo vegansko različico?



Če ga naredite doma, prihranite z denarjem pa še po lastnem okusu ga priredite.

Gremo na prvo sestavino- čebato. Kupljena v Lidlu, brez konzervansov in aditivov, iz zgolj bele moke. Velik minus, a recimo, da spregledam sem ter tja to pomanjkljivost, saj belega kruha v moji hiši drugače ni.


Potem potrebujemo šampijone, ki jih najprej nasprejamo z Oprah sprejem, umijemo in narežemo. Prižgemo toaster, jih zapremo, in kmalu bomo videli, kako gobe oddajajo vodo, in ko se zapečejo z obeh strani, so pripravljene.




Ko odstranimo gobice s toasterja, popečeno na njem tofu in čebato, ki smo jo prerezali na polovičko:






Nato pa eno polovičko kruha namaženo s polnovrednim zenfom:



in posujemo s kvasnimim kosmiči ali žlahtnim kvasom:



Obložimo z gobicami:


in premažemo z dvema žličkama Sojade sojinega jogurta ter na to naložimo popečen tofu:


Drugo polovičko kruha pa premažemo s sojinim jogurtom, in nazadnje le še napokamo v burger solato ter ga prerežemo na pol:



Postrežemo s solato ob strani.

Malce za hec, sem se lotila izračuna kalorij za obrok:
450kcal

Ter cenovni izračun:
2 €

2 komentarja:

  1. Zgleda slastno! Tehle filejev ali kaj ne poznam, kakšni so?

    OdgovoriIzbriši
  2. Veganska po-iz-kušna23. junij 2011 ob 14:21

    Zulejka, izredno so okusni! Prav čuti se kako začimbe dajo okus sicer plehkemu tofuju!

    OdgovoriIzbriši