petek, 3. junij 2011

Riževi vaflji s čokolado

Rižev vaflji, riževi oblati, rižev stiropor,... veliko je sopomenk, nekatere neupravičene (npr. stiropor), a takšni vaflji, pa ne le riževi, tudi pirini, kamutovi, proseni, mešani, so kar popularni.




Obstajajo pa pravila, ki bi se jih morali čim bolj držati:
1. kupuj takšne, ki niso soljeni
2. kupuj polnovredne
3. kupuj biološko pridelane

1. Zakaj nesoljene?
Soli zaužijemo dovolj. Če si privoščite vsaj en kupljen, že pripravljen obrok na dan (pa naj bo to samo štručka ali sendvič), potem ste preskrbljeni s soljo za cel dan.

2. Zakaj polnovredno?
Berite sestavine. Če ne piše dobesedno polnovredno, roke stran.

3. Zakaj biološko?
Vsi vemo, da je to bolj prijazno do nas, do narave, skratka združimo plus s plusom. Poleg tega pa so cenovno skoraj na istem nivoju.

In iz takih "dolgočasnih" vafljov lahko ena, dva, tri naredimo okusen prigrizek in s tem popestrimo našo mizo pri obiskih, ponudimo otrokom bolj zdrav posladek ali pa razvajamo zgolj sami sebe.
Namreč kupljeni čokoladni vaflji so dragi, največkrat obliti s kar solidno količino čokolade ki pa jo pri doma narejenih lahko uravnavamo po lastnih željah in okusu.

Potrebujete riževe vaflje
moji so mini

 
Izberete poljubno čokolado

Čokolado raztopite nad vodno kopeljo in premažete vaflje s čopičem


Z eno vrstico čokolade (štrirje koščki) sem počokoladila 21 vafljev :)


1 komentar: