torek, 1. marec 2011

Marčevsko spomladansko čiščenje

Mislim, da nisem edina, ki se le s težavo loti temeljitega čiščenja bivalnih prostorov po dolgi, mrzli, neproduktivni zimi. Na glavo obrnem vse prostore, obrišem prah vsem knjigam, pa celotni zbirki dvdjev, posesam najbolj nedostopne kotičke, preluftam žimnico, pa kavč pa okna... pa seveda kuhinjske omarice. Vedno se v njih najde kaj pozabljenega, nekaj novega, in zgodba se vrti dalje.

In kako smešno je, ko človek nekako zapade v neko stalno tirnico besed moram. Spomladansko čiščenje stanovanja je kot nekakšno nenapisano pravilo. Nekako kot vsakoletni pregled vozila ali pa obisk pri zobozdravniku. Veš, da je to nekaj, kar moraš storiti. Le malo pa nas pomisli, da kaj takšnega potrebuje tudi naše telo. Počitek, čiščenje, popravilo, pregled. Zato, da lahko potem vse preostalo leto funkcionira dokaj solidno.

No, in tako je kocka padla. En mesec. 31 dni presnega prehranjevanja. Takšen je načrt. In z njim v koraku bo tudi marec na blogu presno obarvan. Vem, da vam dolgujem približno šest receptov iz prejšnje objave, ampak boste morali počakati do aprila. Pa vendar v tem času ne boste niti slučajno prikrajšani. Bom miksala, bom ustvarala, bom objavljala. Se bomo sladkali, se bomo skupaj informirali in se bomo zdravo počutili.
Da pa začetek ne bo pretežak, če bi se še kdo odločil za takšno potezo ali pač zgolj teden dni čiščenja, PlanetBio praznuje 2.rojstni dan in tako zgolj danes ob naročilu podarja poštnino, sladko presenečenje in ekološko vrečko. Če še niste seznanjeni z njihovimi izdelki, je danes enkratna priložnost!
PlanetBio trgovina

Zgornja slika je izpred dveh let, eno izmed prvih srečanj s presno prehrano. Pred objektivom je lešnikovo čokoladno mleko, katerega recept bo tudi objavljen.
Slika je nastala kot obeležen dogodek mojega prvega nakupa presnega kakava in presne čokolade pri omenjeni trgovini. Čas res hitro mine!

1 komentar: