sobota, 28. avgust 2010

Avokadovi deserti

Oh, ta zeleni sadež! Bogat z maščobami in beljakovinami, z vitamini in minerali. Z nabitim okusom, ki ni vsakemu ravno najboljši. Mmmm, pretlačen in namazan na popečene kruhke je božanski obrok, za katerem žaluješ še dolgo v noč ;)

Avokado v desertu, o to pa je še ena zgodba, ki je premalokrat povedana. Avokado ima namreč zelo zanimivo funkcijo. Če je vmešan v kreme, jih zgosti, jim obogati okus in da kremasti izgled. res, vredno poizkusa.


Avokado s svilnatim tofujem




Polovico avokada, eno zelo zrelo banano, nekaj sliv, svilnati tofu (najcenejši v Kalčku), kakav v prahu in aromo vanilije zmiksamo v mešalniku, predenemo v steklene kozarce, okrasimo z veganskimi čokoladnimi krogci in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro. Dobili bomo prijetni puding, skorajda mousse.
*Če ste mahnjeni bolj na sladko, dodajte še eno banano ali pa datelje. Po želji se lahko poslužite tudi sladkorja.
Kakav v prahu sem dodala zgolj zato, ker avokado, če stoji, porjavi, a to ne vpliva na njegov okus. S kakavov, to seveda zakrijemo.









------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zeleni puding


Ta varianta je zelo podobna zgornji, le da je zadeva postrežena v želodček takoj, brez hlajenja.
Polovico avokada, banano, vanilijo, mali sojin jogurt zmiksamo, okrasimo s cimetom in se lotimo z malo žličko za daljšo obstojnost.



Ni komentarjev:

Objavite komentar