Bruschetta izvira iz neverjetno čudovite Italije. Originalno je ta jed pristno veganska (če odmislimo kakšen košček mocarele, ki je predstavljal že pravo bogastvo), saj so se sprva z njo prehranjevalne revne množice, ki so sezonsko zelenjavo (paradižnik, čebula, olive) in mediteranska zelišča izkoristila kot so le lahko. Na hitro pokuhana sveža zelenjava na popečenem belem kruhu, pokapana z olivnim oljem tako vedno bolj prihaja v osprednje v današnjem prenasičenem svetu okusu.
Za današnji recept bo torej prišla prav zelenjavna mešanica iz prejšnjega dne
http://veganinsi.blogspot.com/2010/08/umesan-tofu-s-poletno-zelenjavco.html
s to razliko, da bučke narežemo na čim manjše kocke, paradižnika pa ne pasiramo. Proti koncu dodamo še strok česna, dodamo sojino omako, kurkumo in garam masalo.
V pečici popečemo polnozrnati toast (čudovitega, 100% polnozrnatega pšeničnega, dobite v Eurospinu za 0.85 centov) nekje 10-15 minut pri 130-150 stopinjah.
Zelenjavo predenemo v globoko skledo, 4 rezine toasta (za 1 osebo) pa na krožnik. Vsak jedec naj dobi svojo žlico, s katero si sam po želji in okusu nadeva zelenjavo na kruhke.
Moja varianta bruschette tako ne vsebuje dodanega olivnega olja, ki se ga običajno polije po zelenjavi; izpuščene so olive, saj jih nisem imela; bel kruh pa so nadomestile polnozrnate rezine.
Dober tek!
Za današnji recept bo torej prišla prav zelenjavna mešanica iz prejšnjega dne
http://veganinsi.blogspot.com/2010/08/umesan-tofu-s-poletno-zelenjavco.html
s to razliko, da bučke narežemo na čim manjše kocke, paradižnika pa ne pasiramo. Proti koncu dodamo še strok česna, dodamo sojino omako, kurkumo in garam masalo.
V pečici popečemo polnozrnati toast (čudovitega, 100% polnozrnatega pšeničnega, dobite v Eurospinu za 0.85 centov) nekje 10-15 minut pri 130-150 stopinjah.
Zelenjavo predenemo v globoko skledo, 4 rezine toasta (za 1 osebo) pa na krožnik. Vsak jedec naj dobi svojo žlico, s katero si sam po želji in okusu nadeva zelenjavo na kruhke.
Moja varianta bruschette tako ne vsebuje dodanega olivnega olja, ki se ga običajno polije po zelenjavi; izpuščene so olive, saj jih nisem imela; bel kruh pa so nadomestile polnozrnate rezine.
Ni komentarjev:
Objavite komentar