nedelja, 15. avgust 2010

Veganska bruschetta

Bruschetta izvira iz neverjetno čudovite Italije. Originalno je ta jed pristno veganska (če odmislimo kakšen košček mocarele, ki je predstavljal že pravo bogastvo), saj so se sprva z njo prehranjevalne revne množice, ki so sezonsko zelenjavo (paradižnik, čebula, olive) in mediteranska zelišča izkoristila kot so le lahko. Na hitro pokuhana sveža zelenjava na popečenem belem kruhu, pokapana z olivnim oljem tako vedno bolj prihaja v osprednje v današnjem prenasičenem svetu okusu.

 Za današnji recept bo torej prišla prav zelenjavna mešanica iz prejšnjega dne
http://veganinsi.blogspot.com/2010/08/umesan-tofu-s-poletno-zelenjavco.html
s to razliko, da bučke narežemo na čim manjše kocke, paradižnika pa ne pasiramo. Proti koncu dodamo še strok česna, dodamo sojino omako, kurkumo in garam masalo.

V pečici popečemo polnozrnati toast (čudovitega, 100% polnozrnatega pšeničnega, dobite v Eurospinu za 0.85 centov) nekje 10-15 minut pri 130-150 stopinjah.

Zelenjavo predenemo v globoko skledo, 4 rezine toasta (za 1 osebo) pa na krožnik. Vsak jedec naj dobi svojo žlico, s katero si sam po želji in okusu nadeva zelenjavo na kruhke.

Moja varianta bruschette tako ne vsebuje dodanega olivnega olja, ki se ga običajno polije po zelenjavi; izpuščene so olive, saj jih nisem imela; bel kruh pa so nadomestile polnozrnate rezine.


                                                  Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar