sreda, 18. avgust 2010

Bučkin čolnič

Se mi zdi, da stalno objavljam le recepte, ki vsebujejo bučke. Na takšen in drugačen način. 1000 in 1 recept. Ni kaj, sezona poletnih bučk je tukaj oz. bolje rečeno se umika že tistih jesenskim vrstam- hokkaido, maslena ipd. Zatorej ni vrag, da ne bo padel še kakšen recept.

Mislim, da ga skorajda ni človeka, ki bi zmrdoval nos nad bučkami. So fenomenalne. Dobre za v juho, za v palačinke, polpete, kot samostojna jed itd. Milega okusa in z veseljem prevzamejo vonj in okus prav vsake začimbe. Skratka zelo hvaležna zelenjava.

Bučkin čolniček
(pri teh receptih stalno pozabim opozoriti, da vedno delam za 2 osebi)

Res veliko bučo prerežemo vzdolžno, izdolbemo ''meso'' in jo položimo na pekač.
''Meso'' narežemo na kocke, dodamo prerezan češnjev paradižnik in manjšo čebulo. Vse skupaj začnemo kuhati. Pokrijemo samo za toliko, da buča spusti vodo in nato odkrito na največjem ognju pustimo, da odvečna tekočina izpari.

Medtem se poslužimo že pripravljene mešanice za vegi polpete- ki največkrat vsebuje razne kosmiče, prepraženo moko, začimbe, posušeno zelenjavo. Pač pripravimo po navodilih. Ponavadi navajajo, da je treba mešanico preliti z vrelo vodo in počakati nekje 15 minut. Nato pa oblikujemo tanke polpetke in jih spečemo.



Ko voda izpari, dodamo bučno-paradižnikovo-čebulni mešanici dobro žlico sojine bešamel omake, žlico tamari omake in garam masalo. Premešamo.





Spečene polpetke narežemo na koščke, primešamo k zgornji mešanici in s tem nadevamo bučne čolničke.

Pekač z bučko predenemo v pečico. Pokrijemo bučko s peki papirjem, da se ne bi začela žgati in pečemo 20 minut pri 180 stopinjah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar