sobota, 14. avgust 2010

Recenzija: Rižev prigrizek

Obožujem oreščke. Takšne in drugačne. Le nad mandlji viham malo nosu. Saj ne, da so slabi, le njihov okus me kaj dosti ne pritegne. Kakšnih pet že požvečim preden obupam.
A danes pravzaprav ne bo govora o oreščkih, temveč o stročnici. Ja, arašidih, ki jih tako zelo zmotno prištevamo v ''nuts'' družino.



Pred kratkim si je moje, sicer delikatne, borbončice prisvojil rižev prigrizek ali t.i. bombay mix. Sestoji iz arašida, ki je ovit v testo, začinjen s curryjem, sezamom, sojino omakco. Ne ravno pikanten okus, na vsake toliko pa povleče na sladko. Poleg arašidov, pa so pristotni še razni riževo-pšenični krekerji najrazličnejših oblik. A ker mi za slednje ni niti malo mar, kupujem le ''oblečene'' arašide. Seveda niso del prehrane vsak dan, a po kakšni rekreaciji pa so tako upravičen kot zelo okusen prigrizek. Če so zdravi? No, ja, o tem bi se lahko razpravljalo. Škrob pač v mojem zdravem vodniku pač ne spada med super healthy živila, zato se je treba držati pravila zmernosti.

In kakšne so sestavine?

Arašidi, koruzni škrob, pšenična moka, sladkor, tapioka škrob, rižev škrob, sezam, sojina omaka, pšenična melasa, sol, morske alge, čili, curry v prahu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar