sobota, 14. avgust 2010

Sila preprosti veganski mafinčki

Mafini so tako zelo preprosto, a odlično pecivo. Hitro pripravljeni, ko se ti res ne da stati v kuhinji več kot petnajst minut za odličen domač posladek. Taki zmešančki, kot jim pravim. V maso pač zmečeš kar imaš na voljo. Od sadja- raznih banan, borovnic, malin- koščkev čokolade, orehov, celo zelenjave- blitve, bučke ipd. 
Lahko so brezglutenski, lahko iz najrazličnejših mok- pirine, kamutove, amarantove, kostanjeve, ajdove. 
Da pa okus ne sestoji zgolj iz sladkorja, se odlično podata cimet in bourbonska vanilija.
Današnji zmešančki so obstali bolj pri tleh, saj je mami v mešanico moke zmešala preveč ajdove. A ker videz niti malo ni pomemben, je zato okus na samem vrhu. 


Recept:

220g mešanice moke (po želji)
soda bikarbona (ali pecilni)
cimet
vanilija
3 žlice zmletih orehov
3 žlice pristne kokosove moke
3 žlice Mascavo sladkorja (lahko javorjev, agavin, datljeva pasta)

Najprej zmešamo zgornje sestavine. Moko presejemo in zamešamo orehe, sladkor, začimbe po okusu.

2 dcl pogretega rastlinskega napitka + kaj več po potrebi
2 žlici kokosove masti

Kokosovo mast raztopimo v toplem rastlinskem napitku in primešamo k suhi mešanici.


Borovnice
2-3 žlice domače jagodne marmelade

Vmešamo še poljubno sadje(po želji) in marmelado. Razporedimo v papirnate modelčke in pečemo nekje 20-25 minut pri 180 stopinjah.




Ni komentarjev:

Objavite komentar