Mafini so tako zelo preprosto, a odlično pecivo. Hitro pripravljeni, ko se ti res ne da stati v kuhinji več kot petnajst minut za odličen domač posladek. Taki zmešančki, kot jim pravim. V maso pač zmečeš kar imaš na voljo. Od sadja- raznih banan, borovnic, malin- koščkev čokolade, orehov, celo zelenjave- blitve, bučke ipd.
Lahko so brezglutenski, lahko iz najrazličnejših mok- pirine, kamutove, amarantove, kostanjeve, ajdove.
Da pa okus ne sestoji zgolj iz sladkorja, se odlično podata cimet in bourbonska vanilija.
Današnji zmešančki so obstali bolj pri tleh, saj je mami v mešanico moke zmešala preveč ajdove. A ker videz niti malo ni pomemben, je zato okus na samem vrhu.
Recept:
220g mešanice moke (po želji)
soda bikarbona (ali pecilni)
cimet
vanilija
3 žlice zmletih orehov
3 žlice pristne kokosove moke
3 žlice Mascavo sladkorja (lahko javorjev, agavin, datljeva pasta)
Najprej zmešamo zgornje sestavine. Moko presejemo in zamešamo orehe, sladkor, začimbe po okusu.
2 dcl pogretega rastlinskega napitka + kaj več po potrebi
2 žlici kokosove masti
Kokosovo mast raztopimo v toplem rastlinskem napitku in primešamo k suhi mešanici.
Borovnice
2-3 žlice domače jagodne marmelade
Vmešamo še poljubno sadje(po želji) in marmelado. Razporedimo v papirnate modelčke in pečemo nekje 20-25 minut pri 180 stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar