RECEPT
Hokkaido pita
1 kozarček sojinega napitka(ali drugega; po želji)
1/4 kozarčka sojine smetane za kuhanje (po želji; lahko zamenjate z napitkom)
1/4 do 1/2 kozarčka vode v katerem se je kuhala buča
1 žlica jajčnega nadomestka (zamenjate lahko z celim jajcem)
1 žlica koruznega škroba (poljubno)
2-3 kozarčka buče zmečkane v pire
1 kozarček kamutove moke(poljubno, lahko katerokoli drugo, če uporabljate le polnovredno, jo mešajte z navadno )
1/3 do 1/2 kozarčka kokosove moke
2 žlici sode bikarbone/pecilnega praška
sladkor, cimet, klinčki po želji
Vse skupaj zmešamo. Dobiti mora gosto zmes. Napolnimo okrogel pekač in pečemo okoli 30 minut. Pita se bo dvignila, kljub zadostnemu pečenju, pa bo še vedno znotraj ostala pocasta, vendar to ne pomeni, da zadeva ni pečena. Če jo bomo postregli še toplo, izrezani koščki ne bodo obdržali svoje oblike. Če pa jo pustimo počasi shladiti in jo nato še postavimo za nekaj časa v hladilnik, pa boste dobili čudovito pito, ki se bo rezala enkratno in bila po okusu orgazmična ;)
Recept je prirejen po http://networkedblogs.com/6OmoW
Vir fotografije prav tako http://networkedblogs.com/6OmoW
Ni komentarjev:
Objavite komentar