ponedeljek, 11. april 2011

Zavitek s skuto in sadjem


Seveda v prenesenem pomenu. Skuto sem nadomestila s tofujem in rezultat je bil res fenomenalen.

Ker nisem fanatik na listnato, tudi ne na krhko testo, se obračam rajši k kvašenemu vlečenemu testu.
Kako to sploh izgleda, kaj?
Kot prvo- nič olja!
Kot drugo- tole je navadno kvašeno testo kot npr. za kruh.

Recept bo bolj kot ne iz glave napisan. Prvič sem delala z merami kot je lonček, v drugo sem vse skupaj zmerila.
Za manjši, a kar konkretno(tanek) razvajlan zavitek potrebujemo naslednje:
(2 osebi- 4 kosi)

120g polnovredne pirine moke
raztopljen kvas v pol deci vode
še dodatne cca pol deci vode
žlico Baobaba

Moko presejemo, dodamo vse sestavine, in vgnetemo v voljno testo.
Pustimo vzhajati. Sama pustim kar kakšni dve uri.

Preden razvaljam, naredim tofujevo filo:
100g tofuja
2 žlici kokosovega sladkorja(lahko tudi drugega, npr. mascavo)
rum
cimet, vanilija, limonina lupinica
sok pomaranče ali rastlinski napitek

Zmiksam s paličnim mešalnikom. Rastlinski napitek ali sok pomaranče postopoma vlivam do tiste gostote, ki je primerna za mazanje.

Pult posujem z moko, razvaljam testo v pravokotnik.
Namažem z tofujevo filo, posujem s poljubnim sadjem, zavijem, premažem s sojino smetano in spečem.

*Če želiš bolj konkreten zavitek, potem podvoji maso za testo.

3 komentarji:

  1. Super blog, super objave, super recepti :)
    Samo tako naprej, ker te je full luštno brat!

    Lp, Katja

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole sem pa danes naredila in je odlično! Še brat, ki ne mara tofuja, je pohvalil zavitek. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Veganska po-iz-kušna4. avgust 2011 ob 22:48

    Super, Mateja, sem res, res, res vesela, da tudi nekdo, ki viha nos nad tofujem, presenečeno ugotovi, da zna biti slasten !!! Najlepša hvala za feedback!
    Lp

    OdgovoriIzbriši